Меню сайту
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2024 » February » 12 » "В чарах кохання"
12:03
"В чарах кохання"

Напередодні свята всіх закоханих бібліотека ліцею №13 "Авіор" презентує книжкову виставку "В чарах кохання". Літературні твори сучасних і зарубіжних письменників допоможуть вам заглибитись у сферу прекрасних людських почуттів.

Як давно це було! Римський священик Валентин наважився поєднувати закохані серця всупереч волі самого імператора. Життя священика обірвалося, та вдячна людська пам'ять зберегла його ім'я до нашого часу. Валентина було визнано святим, а день його пам'яті став днем закоханих. Ім'я священика носять і паперові сердечка - "валентинки", якими традиційно обмінюються цього дня закохані. Сердечко - мов пароль: "Я тебе кохаю!" Поділіться своїм щастям - воно від того тільки примножиться. 

У наш час "валентинки" популярні настільки, що за обсягом продажів поступаються лише різдвяним листівкам.  Причому їх прийнято дарувати не тільки коханим, але і родичам, і друзям і навіть колегам.

У Британській бібліотеці в Лондоні зберігається найстаріша з відомих "валентинок". Це вірш французькою мовою, написаний герцогом Орлеанським для його дружини в 1415 році, коли він перебував в ув'язненні в Тауері.

"Ромео і Джульєтта" - найвідоміший твір Вільяма Шекспіра про любов, і через століття захоплює серця людей настільки, що кожен рік італійське місто Верона отримує тисячі листів на ім'я Джульєтти.

І як добре, що в лютому, серед зими, є такий чудовий день для закоханих!

За матеріалами газети "Молодь України" та "Шкільна бібліотека"

Переглядів: 29 | Додав: ВЗШ№3
Всього коментарів: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Вхід на сайт

Пошук
Календар
«  February 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
Архів записів
Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples
  • Copyright MyCorp © 2024
    Website builderuCoz